- vanaf 11 juni 2020 -

154 – De Nieuwe Contrabas podcast – Arthur Japin is een jaloersmakend gelikte schrijver

Hans en Chrétien zijn terug van weggeweest, en hóe! Chrétien viert de prachtige Volkskrant-recensie over zijn laatste boek, samen nemen zij de inrichting van de Delftse stadsbibliotheek door en beiden kijken nu al uit naar de nieuwe, door hen bewonderde Sally Rooney (‘die kan van elk verhaal iets literairs maken’). De grote bespreking handelt ditmaal over de zoveelste succesroman van Arthur Japin, Het Stravinsky-spel, waarna ook nog een kleine tip volgt (Kamiel Choi). Tevens meldt zich vaste contribuante Peer Hommel, dichter te Rotterdam. Luister, like en abonneer.

Hans en Chrétien lezen voor deze aflevering Het Stravinsky-spel van Arthur Japin. Hans tipt Kamiel Choi, wiens bundel Klein verzet hier te bestellen is. De recensie van Bo van Houwelingen staat hier.

4 reacties

  1. M

    Fijn dat de Nieuwe Contrabas weer terug is. De nieuwe bundel van Kamiel Choi werd besproken. Mischien nog leuk om te vermelden dat Miru Choi gedichten (het zijn er inmiddels een heleboel) leest op youtube, hier Menno wigman
    https://www.youtube.com/watch?v=clRvrj49iaA

  2. Michiel van Hunenstijn

    Sorry, daar ging iets mis bij de vorige reactie: ik wiste mijn naam

  3. Michiel van Hunenstijn

    Misschien nog leuk om te vermelden dat de dochter van Kamiel Choi gedichten (het zijn er al veel) leest op youtube, hier leest ze Menno Wigman

    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=clRvrj49iaA

  4. Jan Pollet

    De Susan Sontag biografie van Moser, de partner van Japin is een doorwrochte studie. Goed geschreven ook. In dit interview met de Amerikaanse intellectueel Tyler Cowen laat hij een paar keer de naam Japin vallen.
    https://conversationswithtyler.com/episodes/benjamin-moser/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑