- vanaf 11 juni 2020 -

005 – De Nieuwe Contrabas podcast – Empathie & Laminaat

Literatuur op tv dreigt vooral weer over BN-ers te gaan, vreest Chrétien tussen het laminaat leggen door. En nog meer slecht nieuws: de literaire krantenrecensie krimpt ineen tot postzegelformaat. Ondertussen leest Hans eindelijk een vrouw, Ali Smith, en geniet Chrétien van het intense proza van Marguerite Duras. Verder een wervelend gesprek met bibliothecaresse Marjolein Hordijk over een leeslijst die beoogt van aspirant-artsen invoelende dokters te maken.

3 reacties

 1. Floris

  Hoi!

  Waarom zo spastisch over vrouwelijke auteurs? Ik kan cynisme missen, maar vind de sceptische woordkeuze storend en badinerend.

  Ik hoop dat jullie veel over boeken (blijven) praten en randzaken zo veel mogelijk achterwege laten.

  Dank voor de interessante podcasts (tot nu toe, al), ik luister meestal met plezier!

  Floris

  • Chrétien Breukers

   Hoi Floris, spastisch over vrouwelijke auteurs? Ik kan me niet herinneren dat ik, Chrétien, dat ben geweest. Enfin. Leuk dat je met plezier luistert!

   • Floris

    Hoi!

    Dank voor je antwoord. Ik was toen ik het bericht schreef geloof ik geïrriteerd, waarvoor excuus. Maar sta nog wel achter de inhoud, mits de aflevering me nog goed voorstaat. Ik doelde op de houding van Hans.

    Fijne avond en weekend!

    Floris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑