- vanaf 11 juni 2020 -

102 – De Nieuwe Contrabas podcast – Anti-Waterdrinker, pro-Waterdrinker

Chrétien reageert op het publicitaire circus rond de nieuwe, meer dan vuistdikke roman van Ilja Pfeijffer, Alkibiades. Is de nieuwe Libris-jury vrij te pleiten van anti-wit racisme, waarvan schrijver Jamal Ouariachi twee nieuwe juryleden in een tweet beschuldigde? Verder besprekingen van Huis en haard, het nieuwe (dag)boek van Pieter Waterdrinker en Xerox, de debuutroman van Fien Veldman. Luister, like en abonneer.

4 reacties

 1. Onno

  Het is ‘zeroks’ 🙂 In het (Amerikaans-)Engels wordt het inmiddels als werkwoord gebruikt en dan betekent het ‘kopiëren’. Een Xerox wordt naar mijn weten vooral gebruikt in de zin van ‘kopieermachine’, ‘xerographic copier’, niet ‘printer’ (zie https://www.merriam-webster.com/dictionary/xerox).

 2. Onno

  En / maar zie https://www.xerox.nl/nl-nl/printerverbruiksartikelen [sic: verbruiksartikelen??]: ‘U verwacht uitmuntendheid van uw Xerox printer, en alleen onze verbruiksartikelen kunnen dat bij elke printopdracht verzekeren. Zorg dat u nooit inboet op kwaliteit.’ Hahaha.

  • Chrétien Breukers

   Dank voor deze noodzakelijke aanvulling van het wetenschappelijk bureau!

 3. Robert Kruzdlo

  Chrétien Breukers, een tijd geleden heb ik twee boeken TUSSENMENS aan jou en gesprekspartner gestuurd. Via Spanje naar je adres in NIJMEGEN. Heb je deze boeken ontvangen? Zo niet kun je mij dit dan berichten. Zie onder mijn e-mailadres.

  Groet Robert Kruzdlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑