- vanaf 11 juni 2020 -

121 – De Nieuwe Contrabas podcast – Anil Ramdas & Ischa Meijer gebiografeerd

Hans en Chrétien praten over de laatste boekpresentatie die ze bijwoonden en het daar gehoorde geklaag over de zorgwekkende staat van literaire uitgeverijen – waarna Chrétien de contouren van een revolutionaire reorganisatie van het boekenvak schetst. Verder leggen ze twee recent verschenen biografieën op het rooster, namelijk ‘In wat voor land leef ik eigenlijk?’ van Karin Amatmoekrim (over Anil Ramdas) en ‘Alles gaat op vroeger terug’ van Annet Mooij (over Ischa Meijer). Tot slot een korte vooruitblik op 29 november, als De Nieuwe Contrabas weer optreedt in het Torpedo-theater. Luister, like en abonneer.

Hans en Chrétien lezen voor deze aflevering In wat voor land leef ik eigenlijk van Karin Amatmoekrim en Alles gaat op vroeger terug van Annet Mooij. Informatie over de avond in het Torpedotheater vindt u hier >>

2 reacties

 1. Jan Pollet

  Misschien kunnen die Nederlandse uitgevers nog iets leren van deze bestseller schrijver.
  ‘The psychology of money’ werd door alle Amerikaanse uitgeverijen geweigerd omdat het niet paste in het format van essayboeken.

  Door mond aan mond reclame is het boek uiteindelijk een blockbuster geworden.

  Ook heel mooi hoe Morgan Housel zijn schrijfmethode beschrijft: hij gaat zin per zin te werk. Elke zin wordt zorgvuldig overwogen, herschreven en zo verder op naar de volgende zin. En op het eind drukt ie gewoon op ‘publish’ zonder te herlezen. Voor hem zijn de beste schrijvers dan ook schrijvers die op het niveau van de zin excelleren.

  https://www.youtube.com/watch?v=o84GXnrHdgg

 2. Marc

  121 is het kwadraat van 11. Dus ook een heel mooi getal (maar geen priemgetal)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑