- vanaf 11 juni 2020 -

141 – De Nieuwe Contrabas podcast – De drone die Sanneke van Hassel heet

Hans en Chrétien bespreken de controversiële Trouw-recensie van Femke Essink (over ‘Ik ben vrij’ van Lale Gül), de overname van een groot aantal literaire uitgeverijen door Simon & Schuster en een welkome hulp bij het tegenhouden van literaire non-kwaliteit. De te bespreken boeken zijn ‘Milde klachten’ (verhalen, Sanneke van Hassel) en ‘Steeds weer dat schommelend gemoed’ (gedichten, Daniël Dee). Tenslotte omarmt vaste medewerker Peer Hommel de woestijnjaren van Rob van Essen. Luister, like en abonneer.

De recensie van Ik ben vrij van Lale Gül van Femke Essink staat hier >>  Inmiddels kreeg deze recensie meer staartjes: we komen er in 142 op terug!

 

1 reactie

  1. Robert Kruzdlo

    Beste makers van deze prachtige podcast, onvergelijkbare criticasters, van een schoonheid waar andere boekenleuters van kunnen dromen. Tzum bijvoorbeeld. Maar één ding moet ik – met een zachte m – meegeven: ‘u moet uw zinnen afmaken.’Het valt mij steeds meer op dat door uw jolijt er stukken zinnen verloren gaan die anders de jolijt alleen maar versterkt zouden hebben. Anders wordt hé geleuter. Anders wordt het weer zo’n verrukkellijk samen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑