- vanaf 11 juni 2020 -

135 – De Nieuwe Contrabas podcast – De niet zo stoute Anton Dautzenberg

Hans en Chrétien hebben het over de boekpresentatie van Hans’ z’n kersverse interviewbundel Vrijheidsvuur in de Rotterdamse boekhandel Donner, over de nieuwste column van Tommy Wieringa en over het menselijk tekort als bedreigde bron van literatuur. Besprekingen zijn er van de libertijnse roman De vijf (Anton Dautzenberg) en van Else Böhler, Duits dienstmeisje (in de Vestdijk-reeks van Chrétien en Rob van Essen). Tot slot tipt Hans Gerrit Komrij’s heruitgegeven novelle De pagode. Luister, like en abonneer.

Hans en Chrétien lezen voor deze aflevering De vijf van A.H.J. Dautzenberg. Rob van Essen en Chrétien buigen zich over Else Böhler, Duits dienstmeisje van Simon Vestdijk. Hans tipt De pagode van Gerrit Komrij en schreef zelf Vrijheidsvuur – een bundel interviews waarin hij de fakkel des vrijheids verder draagt. Voor de echt dapperen: de columns van Tommy Wieringa staan hier.

4 reacties

 1. Onno

  ‘… maar niet nadat…’? Maar wel nadat! Maar niet voordat, dus. Of niet dan nadat.
  Aldus een vriend van de show.

  • Chrétien Breukers

   Het hoofd buigend, vol schaamte.

  • Robert Kruzdlo

   Typisch Limburgs. Heb ik ook last van. Nadien krijg je dit. Groeten uit St. Pieter Maastricht.

 2. Michiel van Hunenstijn

  En het gedicht van Arjen Duiker (O, schatje, Fred van Joke zag je laatst) waar ik met plezier naar luisterde, is ook te koop/te lezen, ik hreb ‘m net besteld voor 14,50 euro
  https://www.derevisor.nl/product/39-maar-het-rijmt-niet/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑