Het is bijna vijf jaar geleden dat ik stopte met De Contrabas, de weblog waarvan het archief hier is in te zien. Op deze blog ga ik nieuwe teksten plaatsen. Elke werkdag iets, waarbij een minder drukke werkweek drie of vier dagen mag tellen – ongeveer zoals vroeger, maar dan helemaal anders: ‘Ik verlang naar niets dat voorbij is terug.’

Zo ik ièts ben… ben ik een webblogger. Iemand die regelmatig schrijft omdat hem dingen opvallen. Dingen die in de literatuur gebeuren. Of iemand die schrijft over gelezen boeken. Ik ben een schrijver met zijn wortels in de blogwereld.

Het nieuws sla ik op De Nieuwe Contrabas over: literair nieuws is meestal geen nieuws. En als literair nieuws wel nieuws is, heeft het in de meeste gevallen geen grote actualiteitswaarde. Wat ik van De Nieuwe Contrabas verwacht, weet ik nog niet. Maar ik verwacht er wel wat van.

Ik dank het Letterenfonds voor de bijdrage die de opstart mogelijk maakte, via Van Maker tot Lezer.