- vanaf 11 juni 2020 -

Maand: september 2024

153 – De Nieuwe Contrabas podcast – De Algerijnse super-hel van Mathieu Belezi

Angelo Tijssens valt tegenDe heren zoomen in op een ontbrekend boek in de longlist van de Boekenbon-literatuurprijs (van Wouter Godijn). Praten onder meer over de ‘wraak’ van voormalig Volkskrant-columnist Eva Hoeke, in literatuur geïnteresseerde klusjesmannen en het duimpjes-fenomeen Marcel Vaarmeijer. Nietsontziende besprekingen zijn er van Aarde en zon te lijf (Mathieu Belezi) en Het einde van de straat (Angelo Tijssens). Luister, like en abonneer.

 

152 – De Nieuwe Contrabas podcast – Thomas Heerma van Voss & nog wat dingetjes

Thomas Heerma van Voss en nog van alles.Hans en Chrétien omarmen de kritische mail van een luisteraar, strooien nog wat gedachten rond over literaire roem, stuiten op een GeenStijl-recensie en contempleren over de honger naar het afleveren van lofdichten en de vreemde zijtakken van een schrijfcoach-praktijk. De bespreking gaat ditmaal over ‘Het archief’, de nieuwe roman van Thomas Heerma van Voss, een boek dat, om met Gerard Reve te spreken, niet ‘onopgemerkt’ aan de heren voorbijging. Luister, like en abonneer.

Hans en Chrétien lezen voor deze aflevering dus Het archief van Thomas Heerma van Voss. De bespreking van Vrijheidsvuur staat op GeenStijl.

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑