Voor alle auteurs met ambitie: De Nieuwe Contrabas Leesscan

Beter schrijven!
Wil je beter leren schrijven dan je nu doet? En zo snel mogelijk inzicht krijgen in waar-je-staat? Doe dan De Nieuwe Contrabas Leesscan. En stuur een jouws inziens gelukte passage via podcast@denieuwecontrabas.blog naar de schrijvers Hans van Willigenburg en Chrétien Breukers van De Nieuwe Contrabas podcast, die erom bekend staan scherp en ongezouten nieuw literair werk tegen het licht te houden.

Concrete tips
Bij hen geen slaapverwekkende, veralgemeniserende verhandelingen over hoe je een verhaal opbouwt, personages introduceert of natuurbeschrijvingen zou moeten aanpakken, maar een puur technische analyse van wat jij op jouw manier, in die ingestuurde passage, hebt opgeschreven. En concrete tips over hoe je dat hetzij duidelijker, hetzij kleurrijker, hetzij spannender zou kunnen opschrijven. Kortom, een analyse en advies waar je, als het goed is, nog járen baat bij hebt!

Exclusieve aandacht
Om de kwaliteit van De Nieuwe Contrabas Leesscan zo hoog mogelijk te houden, en exclusieve aandacht voor jouw werk te garanderen, doen Hans en Chrétien maandelijks maximaal vier scans. En is er een maximum lengte aan de tekst die je kunt opsturen. Voor proza is dat een maximum van 1000 woorden, voor poëzie een maximum van 500 woorden.

Snel antwoord
Als je werk instuurt voor de scan hoor je binnen een week of we het meteen ‘in behandeling’ kunnen nemen of dat je even moet wachten. Als we het aannemen beloven we je dat je binnen een maand het leesrapport van de scan op de mail krijgt toegezonden. De prijs van een scan is 500 euro. Zodra de betaling binnen is gaan wij ons buigen over jouw werk.