- vanaf 11 juni 2020 -

042 – De Nieuwe Contrabas podcast – Het werk, het werk

Marijke van Thielen van het splinternieuw literaire tijdschrift ‘Teef’ herinnert Hans en Chrétien eraan dat niets anders telt dan: het werk. Wat een schrijver verder ook heeft – reputatie, volgers, netwerk, prijzenkast – het mag er volgens Marijke niet toe doen. Verder besprekingen van ‘Pietá’ (Elfie Tromp) en ‘De minzamen’ (Koen Peeters), alsmede een korte recensie van Prinses Amalia’s eerste speech. Luister, like & abonneer

2 reacties

 1. Karine Janssens

  Mooie podcast, ik kijk uit naar het nieuwe Tijdschrift TEEF

 2. Jan

  In 1992 won Eriek Verpale de NCR Literatuur prijs met ‘Alles in het klein’. Het was een spannende televisie avond met de twee finalisten Eriek Verpale en Koen Peeters (met De Postbode dacht ik). Voor Verpale was het de bekroning van 20 jaar armoede. Peeters stond toen nog aan het begin van zijn carriere. Zeker ben ik het niet, maar ik geloof dat het publiek inspraak had bij de keuze van de winnaar. Ik herinner met dat Verpale ‘de doorleefde’ uitstraalde, en Peeters eerder ‘de intellectuele handige harry’. Beiden kwamen op hun manier wel ‘echt’ en interessant over. Dat jullie die uitschuiver van Peeters zo hard aanpakken is er een beetje over. Maar dat Koen zich moet herpakken is terecht (zoals Dimitri trouwens).

  Verpale is altijd op niveau gebleven. Dat komt ondermeer omdat hij zich niet liet opjagen door zijn uitgever. Binnenkort komen zijn brieven uit in Privé-Domein ‘Beminde vriend’. Verpale was ook een goed dichter vind ik persoonlijk. Chrétien zou toch eens een Verpale moeten voordragen om dit koude omikroneuze jaar af te sluiten.
  https://deusexmachina.be/eriek-verpale-vijf-gedichten/
  https://deusexmachina.be/eriek-verpale-gedichten-uit-restant-en-koebel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑