Hans en Chrétien wegen het overlijden van Wessel te Gussinklo, het optreden van Ramsey Nasr bij Khalid & Sophie, de grenzen van het groene uitgeven en hun eigen optreden in het Torpedo-theater. Daarnaast zijn er besprekingen van ‘Ik schrijf u uit Moskou’ (Alexander Snegirjov), over hoe achter te blijven in het oorlogszuchtige Rusland, en ‘Oersoep’ (Bregje Hofstede), over de pre midlifecrisis van een bloemenkind. Luister, like en abonneer.
Hans en Chrétien lezen voor deze aflevering: Ik schrijf u uit Moskou, een verboden dagboek van Alexander Snegirjov en Oersoep van Bregje Hofstede. De spoken word bijdrage van Ramsey Nasr vindt u hier.
Podcast: Play in new window | Download (Duration: 59:49 — 82.1MB)
Ik zag het optreden, het ‘spoken word’, van de dichter en acteur Ramsey Nasr, maar als je op televisie, staand, een voordracht houdt over dood, onrecht, pijn, piëteit, rechtvaardigheid en rouw – doe dat dan met je handen uit je zakken, dan klopt het plaatje.
Als in de uitzending Vestdijk weer wordt besproken, bespreek de term ‘vieze mensen’ in zijn boeken en de relatie met Freud die hij verafschuwde – maar wel de theorie gebruikten – eens. Vies en vieze mensen komt vooral voor in zijn boek: De roman Sint Sebastiaan. De geschiedenis van een talent van Simon Vestdijk (*1898 te Harlingen, †1971 te Utrecht) werd in 1939 door Nijgh & Van Ditmar te Rotterdam gepubliceerd. Vestdijk schreef hem in 1936 in Den Haag. Vandaar mijn vorige opmerking die verwijderd is? Oraal, anaal schrijven maar.