- vanaf 11 juni 2020 -

011 – De Nieuwe Contrabas podcast – Brussels surrealisme

Als de EU landen dichter bij elkaar brengt, merken we daar in de literatuur weinig van: zo is de wereldberoemde, Brusselse schrijver Amélie Nothomb hier nagenoeg onbekend. Hoogste tijd voor een gesprek met haar vertaler Marijke Arijs. Verder zijn er fijne boekentips, leest Hans voor uit het werk van de Rotterdamse dichter Frans Vogel en fileert hij samen met Chrétien De fundamenten van Ramsey Nasr, een ernstige overdenking over planeet en cultuur die de winkel uitvliegt.

1 reactie

  1. Mona

    Amelie Nothomb was ooit een van mijn favoriete schrijfsters. Ik heb al lang geen boek meer van haar gelezen. Denk dat (destijds) overdaad schaadt. Nu heb ik weer zin, na het beluisteren, om haar te gaan lezen. Voor mijn part mocht het gesprek nog langer zijn. Ik vond het interessant om haar vaste vertaalster te horen, omdat ze een van degene is die haar teksten toch wel best kent en begrijpt. En dat Nothomb toch zoveel putte uit haar eigen leven, dat haar boeken semi-autobiografisch waren, wist ik tot nu niet.
    Mijn eerste luister-ervaring hier en heb ervan genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑