- vanaf 11 juni 2020 -

010 – De Nieuwe Contrabas podcast – Vertellen op z’n Russisch

Hans en Chrétien proberen te achterhalen waarom hun hartje zo verwachtingsvol klopt voor ‘de Russen’, mede naar aanleiding van Leven en lot van Vasili Grossman en de nieuwste parel uit het oosten, De wereld is niet stuk te krijgen van Maxim Osipov. Verder leest Hans voor uit het acrobatische proza van Gust Gils en tipt hij Gemeente zegt ik Nederlands leren van Saïd El Haji. Tot slot een gesprek over Charles Baudelaire met vertaler Kiki Coumans vanwege de verschijning van het Privé Domein-deel met de prachttitel Mijn hoofd is een zieke vulkaan.

2 reacties

  1. Marco Magielse

    Wat een geweldig verhaal van Gust Gils las Hans voor in deze podcast. In dat kader zouden jullie wellicht eens kunnen denken om Jeroen Kuypers uit te nodigen. Jeroen was getrouwd met de helaas veel te vroeg overleden dochter van Gust en hij weet altijd smakelijk te vertellen over zijn schoonvader. Jeroen schrijft overigens zelf ook boeken en niet de minste.

  2. Ben

    Welke uitgever durft het aan om ‘Stalingrad’ van Vasili Grossman op de Nederlandse markt te brengen? Het is het vervolg op Leven en Lot’ en, behalve in het Russisch, alleen in het Engels verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑