- vanaf 11 juni 2020 -

104 – De Nieuwe Contrabas podcast – De hoekige Astrid Roemer

Hans en Chrétien demonteren een stukje literair opinieproza uit Het Parool (geschreven door chardonnay-journalist Sarah Meuleman) en recenseren het optreden van schrijver Behrouz Boochani bij het tv-programma Buitenhof. Hoofdmoot is de bespreking van DealersDochter, de nieuwe roman van PC Hooft-prijswinnaar Astrid H. Roemer, die volgens Chrétien aanschurkt tegen wereldliteratuur en volgens Hans vergeven is van de kreupele zinnen. Tot slot een ode aan critica Anne Louise van den Dool die de debuutbundel van Philip Huff durft aan te pakken. Luister, like en abonneer.

2 reacties

  1. Astrid Heli Roemer

    WAOW. Ik heb genoten. Hartelijk dank. Ja… Moeilijk om 5 authentieke stemmen te produceren in 1 vertelling. 5 authentieke verhalen heb ik mij vooral op geconcentreerd. LIJKT HOEKIG. Blijf wel. AHR

  2. Eric Baas

    Volg jullie nu ruim een jaar. Ben vanaf het begin verrast door jullie verschillende manieren van lezen. Dat maakt het juist voor mij zo goed. Hoop niet dat de meningsverschillen getemperd worden door opmerkingen van luisteraars. Begrijp niet zo goed waarom je af en toe niet eens flink mag botsen. Zeker niet zoals jullie dat doen. Goed naar elkaar blijven luisteren en niet te bang om van mening te veranderen of standvastig blijven. Verhelderend en zo denk je nog eens over je eigen leesmanier na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 De Nieuwe Contrabas

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑